O libro da empanada: historia, cultura e 107 receitas

O libro da empanada: historia, cultura e 107 receitas


O libro da empanada: historia, cultura e 107 receitas es un libro escrito por Mariano García tiene un total de 320 páginas , identificado con ISBN 9788475077086 O libro da empanada: historia, cultura e 107 receitas se publicó en el año 1997




Ficha Técnica

  • Título: O libro da empanada: historia, cultura e 107 receitas
  • Autor: Mariano García
  • Publicación: 1997
  • Editorial: Xerais
  • Género: Viajes
  • Isbn: 9788475077086
  • Páginas: 320
  • Encuadernación: Tapa dura



Resumen

A empanada é un símbolo da mellor cociña de Galicia. É, abofé, un signo de identidade. Xenerosa, saborosae farturenta, pola empanada identifícannos como galegos de aquí á fin do mundo. De raxo, de xoubas, de polo, de ameíxas, de bacallao con pasas, de lamprea, de millo con chocos, de centeo con sardíñas, de carne, de roxóns, de millo con zamburiñas, de víeiras, a costrada, as de cu de tarteira..., son os mil traxes que ela ten para se vestir nas festas, nas romerías, nas celebracións domésticas ou nos mellores restaurantes. Por iso é o producto galego máis universal.Fina Casalderrey e Mariano García percorreron o país na procura das mellores empanadas de Galicia, pescudando na nosa historia e na nosa cultura para escribir este libro que arrinca no Pórtico da Gloria ou nos Cancioneiros Medievais e chega ós nosos días.¡Unha víaxe fascinante!A súa cultura, a súa historia, os amoados, as zaragalladas, os guisos e mexunxes, os amasados, fermentos e fariñas, a preparación, os mellores trucos, as súas receitas, mesmo a súa conxelación; todo está neste libro co que os autores pasarán de seguro a convertirse nas primeiras autoridades deste prato rei da cociña galega.<


Opiniones del libro "O libro da empanada: historia, cultura e 107 receitas "


Escribe tu comentario

Calificación:

Debe completar el campo reCaptcha correctamente